Омилени места

Целосна листа на најдобрите 50 ресторани во светот за 2017 година

Напишано од Нино

Една од главните атракции при патувањата низ светските метрополи, се кујната и домашните ресторани кои најдобро ја приготвуваат. Затоа, доколку планирате патување во следните неколку месеци, проверете кој од World’s 50 Best Restaurants of 2017 е најблиску од вас, и уживајте во најдобрата храна во светот :

1. Eleven Madison Park, New York City, New York, United States
2. Osteria Francescana, Modena, Italy
3. El Celler de Can Roca, Girona, Spain
4. Mirazur, Menton, France
5. Central, Lima, Peru
6. Asador Etxebarri, Axpe, Spain
7. Gaggan, Bangkok, Thailand
8. Maido, Lima, Peru
9. Mugaritz, Errenteria, Spain
10. Steirereck, Vienna, Austria
11. Blue Hill at Stone Barns, Pocantico Hills, New York, United States
12. L’Arpège, Paris, France
13. Alain Ducasse au Plaza Athénée, Paris, France
14. Restaurant Andre, Singapore
15. Piazza Duomo, Alba, Italy
16. D.O.M., São Paulo, Brazil
17. Le Bernardin, New York City, New York, United States
18. Narisawa, Tokyo, Japan
19. Geranium, Copenhagen, Denmark
20. Pujol, Mexico City, Mexico
21. Alinea, Chicago, Illinois, United States
22. Quintonil, Mexico City, Mexico
23. White Rabbit, Moscow, Russia
24. Amber, Hong Kong
25. Tickets, Barcelona, Spain
26. The Clove Club, London, England
27. The Ledbury, London, England
28. Nahm, Bangkok, Thailand
29. Le Calandre, Rubano, Italy
30. Arzak, San Sebastian, Spain
31. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen, Paris, France
32. Attica, Melbourne, Australia
33. Astrid y Gastón, Lima, Peru
34. De Librije, Zwolle, Netherlands
35. Septime, Paris, France
36. Dinner by Heston Blumenthal, London, England
37. Saison, San Francisco, California, United States
38. Azurmendi, Larrabetzu, Spain
39. Relae, Copenhagen, Denmark
40. Cosme, New York City, New York, United States
41. Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, China
42. Boragó, Santiago, Chile
43. Reale, Castel Di Sangro, Italy
44. Brae, Birregurra, Australia
45. Den, Tokyo, Japan
46. L’Astrance, Paris, France
47. Vendôme, Cologne, Germany
48. Restaurant Tim Raue, Berlin, Germany
49. Tegui, Buenos Aires, Argentina
50. Hof Van Cleve, Kruishoutem, Belgium

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)