Бизнис совети

10 одлични и корисни деловни совети

Напишано од Пјер

За да бидете успешни и постојано да напредувате во вашата кариера потрeбно е постојано да се усовршувате. Многу е важно да бидете во тек со настаните, случувањата, интересите, новата технологија, бизнисите на пазарот и сл.

1. Никогаш не запирајте со учењето.

2. Никогаш не го прифаќајте фактот дека не постои подобар начин да се изработат нештата.

3. Вежбајте го претприемништвото во околината и останете во близина на своите луѓе.

4. Покажете почит кон секое лице, храбрите личности разменуваат идеи.

5. Вежбајте го совршенството во се што работите.

6. Секогаш извршете ги навремено своите ветувања.

7. Чувствувајте се добро, бидете постојано насмеани.

8. Научете дека не може да победувате секогаш вие, компромисот е секогаш потребен.

9. Научете да го усогласите вашиот приватен живот со деловниот, сите обврски од деловниот и приватниот свет обавувајте ги подеднакво.

10. Слушајте внимателно, како што кажале старите, човекот има две уши и една уста, повеќе треба да слуша, а помалку да зборува.

За авторот

Пјер