Интервјуа

10 правила за успех од Стивен Спилберг

a-beginners-guide-to-steven-spielberg-featured-1200x520
Напишано од Хонг

Спилберг е еден од најпознатите режисери, продуценти и сценаристи во светот. Сметан е за пионир на новата ера на Холивуд. Се смета дека поседува нето вредност од 3,6 милијарди долари. Ова се неговите десет правила за успех…

1. Слушајте го шепотењето

Во плодната кариера која трае повеќе од четири децении филмовите на Спилберг се занимаваа со разни теми и беа од различни жанрови.

2. Бидете им посветени на своите идеи

Неговите први филмови од жарнот научна фантастика и авантури се видени како архе типови на модерните надреални филмови на Холивуд.

3. Бидете амбициозни

Во подоцните години во филмовите се занимавал и со многу реални и сериозни теми како што е Холокаустот, трансатланстката трговија со робови, војната и тероризмот.

4. Одлично раскажувајте ја приказната

Доби Оскар за најдобра режија за филмовите Шиндлеровата листа и Спасувајќи го војникот Рајан.

5. Учете од минатото

Трите филмови на Спилберг, Ајкула, Ити и Паркот Јура ги соборија сите дотогаш познати рекорди.

6. Не трчајте по пари

Ненадминливиот бруто износ од сите филмови кои ги режирал изнесува девет милијарди долари.

7. Изразете ја сопствената оригиналност

Познат е по долгогодишната соработка со неколку глумци, продуценти и техничари.

8. Следете ја својата интуиција

Оваа година на 26 мај Стивен Спилберг доби почесна титула доктор на науки на уметноста од страна на Харвард Универзитетот.

9. Оставете впечаток пред другите

Тој е еден е од коосновачите на DreamWorks студиото.

10. Just do it

Се смета за најпознат режисер и продуцент на светот.

Бонус: Секогаш давајте се од себе!

Denar.mk

За авторот

Хонг

Остави коментар