Интервјуа

13 трик прашањата од интервјуто за работа во Фејсбук

An employee writes a note on the message board at the new headquarters of Facebook in Menlo Park, California January 11, 2012. The 57-acre campus, which formerly housed Sun Microsystems, features open work spaces for nearly 2,000 employees on the one million square foot campus, with room for expansion. Picture taken January 11, 2012. REUTERS/Robert Galbraith  (UNITED STATES - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY)
Напишано од Хонг

За нова работа се почесто не се доволни само знаењето и искуството, туку е потребна и посебна снаодливост и имагинација.

Компаниите се почесто се обидуваат на поинаков начин да се запознаат со квалитетите на потенцијалните вработени. Ова се трик прашањата кои ќе ви ги постават на интервјуто за работа во Фејсбук.

– Дали мислите дека Фејсбук би требало да биде достапен во Кина? – User Operations Analyst

– Колку роденденски постови се појавиле на Фејсбук овој ден (денот кога сте на интервјуто) – Data Scientist.

– Опишете ни како работи сајтот – Technical Project Manager.

– Колку пари се потрошени на интернет?- Account Manager.

– Како би дизајнирале еден далечински ТВ управувач? – Product Designer.

– Како вие би организирале интервју во оваа просторија? – Content Producer.

– Колку Big Mac продава McDonald’s во Америка секоја година? – Data Scientist.

– Како би направиле Фејсбук за слепи? – Product Manager.

– Кој е вашиот план за акција доколку видите дека поставувањето на слики на Фејсбук се намалило за 50% – Operations Associate User Intelligence.

– Кога би можеле да бидете животно, кое би биле и зошто? – User Operations Analyst.

– На што сте најмалку горди во вашата деловна биографија? – Media Solutions Specialist.

– Да имате пристап до сите информации на Фејсбук, што би направиле? – Product Analytics.

– Кои чекори би ги преземале за да пронајдете лажен профил? – User Operations Analyst.

Denar.mk

За авторот

Хонг

Остави коментар