Бизнис совети

28 кратки совети за да бидете подобар маж

Напишано од martin

Од денешниот маж се очекува да биде успешен, редовно да вежба и да не покажува емоции во јавноста. Ова се навистина високи критериуми и често мажите се разочаруваат кога нема да успеат да ги исполнат. Сепак, постојат неколку кратки совети за машкоста кои ќе ви помогнат да бидете посамоуверени.

 1. Конзумирајте кафе
 2. Не се враќајте на старата љубов
 3. Памтете ги имињата на оние кои сте ги запознале
 4. Купувајте квалитетна долна облека
 5. Вежбајте
 6. Читајте
 7. Носете паричник во вас
 8. Остварувајте контакт со очите
 9. Немојте да пиете сами
 10. Немојте премногу да пиете
 11. Не ги осудувајте другите
 12. Зборувајте потивко
 13. Враќајте ги долговоите
 14. Штедете
 15. Пијте вода
 16. Делете комплименти
 17. Имајте некое хоби
 18. Планирајте ја иднината
 19. Научете да готвите барем два специјалитета
 20. Повеќе слушајте, помалку зборувајте
 21. Смејте се
 22. Разговарајте со вашата мајка
 23. Станувајте пред 8 часот
 24. Не се сомневајте во себе
 25. Не ја корисите реченицата ЈАС НЕ МОЖАМ
 26. Прифатете ги грешките
 27. Исполнувајте ветувања
 28. Држете се до моралните принципи

За авторот

martin