Архитектура

5 луксузни куќи направени од дрво

Напишано од Mr. M

Сте слушнале ли за Бил Брасон? Тоа е познат писател кој постојано пишува за патувања и во една негова изрека тој кажал, “Велика Британија сé уште има најубава природа во целиот свет”. Тоа можеби е малку храбра изјава, но кога ќе имате шанса да одитее во Британија и да шетате надвор од градовите, ќе може да видите дека навистина не збори на памет.

Една од главните работи кои ги има Велика Британија, надвор од урбаните места се куќите направени од дрво. Еве ги топ 5 дрвени луксузни куќи.

The Woodsman’s Treehouse, Dorset

Rowan, Northumberland

Damson, Elmley Nature Reserve, Kent

Tawny Owl Treehouse, Knepp Wildland Safaris, Sussex

Aether’s Tilt, Shropshire

За авторот

Mr. M