Uncategorized Водич за патување

6те најдобри патеки за аматерско пешачење во светот

Напишано од Нино

Затоа што од некаде мора да се почне, па зошто тоа да не се некои од најубавите (и не толку стрмни) стази во светот. Има од се по нешто, од секој континент, со разновидна околина. Доколку имате заштеда на страна, и сакате да пешачите, зошто па да не го замените Водно со некоја луксузна невообичаена патека. За дел од нив ќе ви треба професионална опрема, а за дел од нив е потребно само желба и основни работи.

KUNGSLEDEN, SWEDEN

b4a2fbc9-a65b-4f84-8935-2608d006286c

SANTA CRUZ TREK, PERU

5e21e18b-6e82-45fb-8bcc-43687673bec4

ANGELS LANDING, UTAH, US

00d275cf-5b1b-45a8-b963-488f51cdbe49

SUNSHINE COAST TRAIL, BRITISH COLOMBIA, CANADA

d2faa1b8-1112-4a0d-8d74-8b1d4cdea19a

LARAPINTA TRAIL, NORTHERN TERRITORY, AUSTRALIA

d44ef9c4-4dd5-48fa-a375-16d2be55d509

THE MACLEHOSE TRAIL, HONG KONG

fdaa73fe-b20d-4d6d-a5c4-5a19a83e0a26

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)