Задолжително

9 летни модни парчиња кои може да ги комбинирате и во есен

Напишано од Пјер

Нова есенска сезона, стари летни правила. Прелазот од лето во есен е најтежок за сите нас. Затоа комбинирајте модни летни парчиња и оваа есен, без разлика дали надвор има малку сонце или не (доколку нема, ќе се носите слоевито и пак ќе вметнете нешто летно).

Маички – секогаш наш пријател, без разлика на сезоната

stylish ways to wear T-shirts in autumn and winter

zara river island burton faconnable

Polo маички – не толку задолжителни како обичните маички, но сепак од време на време може да бидат дел од некој слоевит формален стил

stylish ways to wear a polo shirt in autumn and winter

M&S suitsupply burton massimo dutti

Панталони со гол глужд – за овој летен момент треба повеќе храброст затоа што е ладно

how to wear cropped trousers in colder weather

mango man allsaints urban outfitters zara

Тексас јакна или кошула – доколку има сонце можете и само по јакна, доколку нема, дозволете таа да биде дел од вашиот есенски слоевит стил

how to wear a denim jacket as an autumn/winter layer

river island zara mango man gap

Капа – сонцето пече и во есен

how to wear a cap in autumn and winter

cos new look whsitles primark

Фраерски наочари – ако не прашате нас, наочарите може да ги носите и на спиење

stylish ways to wear sunglasses in winter

massimo dutti austin reed j.crew house of fraser

Морнарска маичка по долги – најлетното можно парче кое потсетува на море. Затоа носете го под кошулата, и мислете на следната летна сезона

how to wear a Breton top in autumn and winter

jigsaw scotch & soda selected homme j.crew

Бели фармерки – за кои мора да бидете спремни дека ќе се испрљаат со кал или дожд

ways to wear white jeans in the autumn and winter

massimo dutti zara selected homme club monaco

Loafers чевли – доколку видите нормален есенски ден со над 10 степени, и имате некој формален настан или состанок, тогаш тие се ваш правилен избор

how to wear loafers in autumn and winter

brooks brothers faconnable mango man club monaco

За авторот

Пјер