Водич за патување

Апулија, местото во Италија кое треба да биде на листата за ваша следна дестинација

Опкружено е со две мориња, Јадранско и Јонско, кои се среќаваат некаде јужно од градот Отранта. Во ова место риболовот е навистина многу присутен, па доколку сакате свежа риба и морски плодови, домашни тестенини и прекрасно вино, тогаш дефинитивно се наоѓате на вистинското место. Освен богатите пејзажи, овој реон се карактеризира и со преубавите плажи од која најпозната е Torre dell’Orso. Архитектирата потсеќа на грчка и арапска, па самото тоа привлекува голем број на туристи.

За авторот

martin