Музика

Burnin Man, најлудиот фестивал во светот

Станува збор за фестивал кој го создале двајца момци кои во 1986 година направили статуа на плажата Сан Франциско, која веднаш после тоа ја запалиле. Тие почнале да играат околу запалениот оган, а на тоа им се придружиле и други луѓе и на тој начин настанал Burning Man фестивалот.

Денеска овој фестивал важи за еден од најголемите и најлудите фестивали кој сеоја година се одржува на пусти места каде што се креираат џиновски кукли кои потоа се палат. За оваа година, се очекува овој фестивал да го посетат 70000 луѓе. Погледнете ја галеријата која најубаво ќе ви долови за каков фестивал станува збор.

За авторот

martin