Водич за патување

Дали сте слушнале за Арбелобело, градот со малите куќички?

Една од главните работи во Италија се културно-уметничките богатства. Тие не се присутни само во големите градови, тие се присутни во цела Италија. Средновековните и ренесансни села на морето и на планините се доста атрактивни во Италија. Поради таа причина денеска решивме да ве запознаеме со Арбелобело. Тоа е град во Италија кој се наоѓа на јужната страна и претставува живописна и сликовита дестинација. Овој град е под заштита на УНЕСКО од 1996 година поради необичните мали куќички.

За авторот

martin