Патувања Стил

Дали знаете кои 8 држави се најмодерни во светот во поглед на машкиот стил?

Напишано од Пјер

Екипата на CNN Travel состави листа на најмодерните држави во светот во поглед на машката мода. Нажалост Македонија ја нема, исто како и останатите држави од балканот. Но да одиме со ред –

8 Америка – машкиот стил нема правила во земјата на можностите

7 Бразил – земјата во која не е потребна многу облека

6 Австралија

5 Британија – посебниот стил на Англичаните тешко се копира

4 Јапонија

3 Франција – нема потреба од повеќе објаснување за модерните мажи во Париз и околината

2 Шведска – плавокосите момци знаат добро да се носат

1 Италија – држава која значи мода

 

 

За авторот

Пјер