Задолжително

Дали знаете кои се седумте видови на каиши во машкиот моден свет?

Напишано од Пјер

И ние до вчера не бевме свесни дека постојат дури седум видови на машки каиши/колани.

За нашиот тим постојат само два вида. Црниот кожен бизнис формалн каиш, и кафениот кежуал кожен каиш. Првиот задолжителен за сериозни бизнис состаноци и настани, а вториот секогаш прв избор за секојдневните кежуал моменти (оди одлично со фармерка, и секогаш преферираме темна кафена варијанта). Останатите пет, кои ќе ги видите подоле на инфографикот се само надополнување, и според нас треба да ги игнорирате. Кој и да го одберете од останатите пет, вие ќе изгледате несериозно, и надвор од сите трендови во светот на машката мода.

За авторот

Пјер