Економија

Дали знаете колку е платен еден практикант во Facebook, Apple, Google …

Напишано од Пјер

 

Додека во Македонија практикантите едвај добиваат за превоз и за хранарина, во светот приказната е многу поинаква. Особено тука мислиме на најпознатите IT компании, каде секој човек на планетава сака да работи. Првата десетка варира со месечна плата од 6 до 8000 долари, а за тоа кој е на врвот проверете подоле.

Glassdoor ја објави и целата листа, но најпознатите ги имате во продолжение –

1. Facebook – Месечна плата: $8,000
2. Microsoft – Месечна плата: $7,100
3. Salesforce – Месечна плата: $6,450
4. Amazon – Месечна плата: $6,400
5. Apple – Месечна плата: $6,400
6. Bloomberg – Месечна плата: $6,400
7. Yelp – Месечна плата: $6,400
8. Yahoo – Месечна плата: $6,080
9. VMware – Месечна плата: $6,080
10. Google – Месечна плата: $6,000

За авторот

Пјер