Мода

Френк Синатра – модна икона за сите генерации

Напишано од Mr. M

Синатра е човекот кој ги освои срцата на сите ширум светот и како пеач и како актер. Американската легенда пронашла почетна слава во 1940-тите по објавувањето на неговиот деби-албум The Voice of Frank Sinatra во 1946 година, а потоа неговиот Оскар за најдобар актер во филмот од 1953 година “Од тука до вечноста” што доведе до некои од најиконографските моменти на Синатра во музиката и филмот.

Пофален како безвременска фигура во музиката, некои од најголемите песни на Синатра вклучуваат Fly Me To The Moon, My Way и Come Fly With Me. Покрај тоа што беше аплаудиран како неверојатен уметник, Синатра беше познат по својот неверојатен стил. Синатра ги прифати беспрекорно скроение костуми и за своите јавни и приватни пригоди. Во својата песна Стил, во која беа претставени Бинг Крозби и Дин Мартин, Синатра забележа: “Или имате или немате стил.

За авторот

Mr. M