Серии

Friday.mk предлог серија за оваа есен – Mr. Mercedes

Напишано од Пјер

Период од годината кога нема ни Narcos, ни GoT, ни Fargo, ни Billions. Едноставно сме оставени сами на себе. Епа најдовме спас од 9 епизоди наречен Mr. Mercedes. Дело на David E. Kelley, со одличните  Brendan GleesonHarry Treadaway и Jharrel Jerome.

Филм според најдобриот писател на денешницата, Stephen King (кој моментално е актуелен со филмовите IT и The Dark Tower), на тема врската помеѓу сериски убиец психопат и пензиониран детектив. Ние за 2 дена ја изгледавме.

За авторот

Пјер