Креатива

Импресивно! Куќа од LEGO направена до Данска

Нема дете кое што си играло со LEGO коцките, а не помислило и немало желба од нив да направи голема куќа. Сега, благодарение на компанијата Airbnb, една среќна фамилија ќе има можност да го живее сонот во куќа направена од LEGO коцки.

Оваа куќа се наоѓа во градот Билунд во Данска која е направена од 25 милиони прачиња на LEGO.

За авторот

martin