Пијалоци

Jack Daniel’s направи кафе со виски

Напишано од Mr. M

Jack Daniel’s е еден од најпознатите брендови кои постои 150 години. Вискито е пијалок кое се смета за лускузно и често се поврзува со мажите и е одличен за во друштво. Сепак, вискито не е пијалок кој може постојано да го конзумирате, а особено не е добро да го пиете во раните утрински часови. Поради таа причина, брендот се реши на мажите да им приреди изненадување и да им понуди нешто поинакво.

Jack Daniel’s во соработка со World of Coffee, со цел да произведе специјално кафе со два вкусова. Името на ова кафе е Jack Daniel’s Tennessee Whiskey Coffee и тоа во себе содржи 100 % арапско кафе, кое е збогатено со аромата на Old No. 7 виски. Ова кафе не соджи алхохол во себе, што значи дека ќе може да го пиете секое сабајле.

За авторот

Mr. M