Технологија

Како изгледа производството на еден телефон од агол на роботот?

Напишано од Пјер

Во новиот краток филм „Samsung Galaxy: Наша галаксија“ преку „очите“ на роботот е прикажано како изгледа процесот за изработка на еден „Samsung“ телефон.

Патувањето започнува со „будење“ на роботите, целосно подготвени за работа. Нивната задача во производниот погон на „Ѕamsung“ е да помогнат во текот на преносот на компонентите за телефонот од еден производен процес во друг.

Вработените во погонот ги составуваат и прегледуваат компонентите до завршната инспекција.

За авторот

Пјер