Uncategorized Љубов

Кои професии доведуваат до развод

Напишано од Нино

Магазинот „Police and criminal psychology“ објави статија која е напишана од страна на неколку психолози.

Во оваа статија психолозите ги објавиле резултатите од неодамнешните истражувања направени со цел да се утврдат кои се најчестите професии кои се причина за прекин на бракот.

Тие испитувале 499 различни занимања, за на крајот да ја објават топ 10 листата со професии кои носат до развод:

1. Кореографи и танчери
2. Бармени
3. Масери
4. Психијатри и медицински сестри
5. Забавувачи и спортисти
6. Портири
7. Телефонски оператори
8. Конобари
9. Домари и слугинки
10. Готвачи

Интересно е што овој магазин известува дека ортопедите, стоматолозите, офталмолозите имаат најнизок процент на разводи.

Denar.mk

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)