Апликации

Кои се најпопуларните апликации за 2016?

most-popular-apps-2016-us-nielsen-facebook
Напишано од Хонг

Nielsen ја објави годишната листа за најпопуларните апликации за 2016. И истата е без изненадување на врвот, каде Фејсбук сеуште доминира со бројка од 146 милиони корисници. На второ место е детето на Фб – Facebook Messenger. Следат YouTube, Google Maps, Google Search, Google Play and Gmail. Нас не интересираше и Инстаграм, кој моментално е на осмо место со 74 милиони корисници. Целата листа во продолжение –

tops-digital-chart-1

За авторот

Хонг