Економија

Кои се највредните модни брендови за 2017 година

Напишано од Нино

Brand Finance ја објави долгоочекуваната листа  на највредни модни брендови во светот. “Most Valuable Apparel Brands of 2017″ на челото на листата, на првите три позиции ги има Nike, H&M, и Zara.

Сумите се откачени, каде Nike бајаги води на првата позиција пред H&M, Zara, Louis Vuitton и Adidas. Adidas се залета последниве години, но сепак разликата сеуште е 3:1 во корист на Nike. Целата листа подоле –

1. Nike — $32 billion

2. H&M — $19 billion

3. Zara — $14.4 billion

4. Louis Vuitton — $13 billion
5. Adidas — $10 billion
6. Uniqlo — $9.6 billion
7. Hermes — $8.3 billion
8. Rolex — $7 billion
9. Gucci — $6.8 billion
10. Cartier — $6.7 billion

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)