Архитектура

Кои се победниците на 2018 Building of the Year Awards

Напишано од Пјер

Најдобрите објекти ги вклучуваат и домовите на Nike и Apple.

Преку 100,000 ArchDaily фанови гласале за најубавите објекти во светот. Доволна бројка за да веруваме во резултатите, и да се инспирираме за некоја наша сопствена креација.

Нашите фаворити во продолжение, а целата листа ја имате на ArchDaily’s website.

ArchDaily 2018 Building of the Year Awards crowdsourced vote 100000 Winners Apple Nike

INTERIOR ARCHITECTURE WINNER: NIKE NEW YORK HEADQUARTERS / WSDIA | WESHOULDDOITALL + STUDIOS ARCHITECTURE © FLOTO+WARNER.JPG

ArchDaily 2018 Building of the Year Awards crowdsourced vote 100000 Winners Apple Nike

HOUSING WINNER: HUANGSHAN MOUNTAIN VILLAGE / MAD ARCHITECTS © SHU HE.JPG

ArchDaily 2018 Building of the Year Awards crowdsourced vote 100000 Winners Apple Nike

RELIGIOUS ARCHITECTURE WINNER: WATERSIDE BUDDIST SHRINE / ARCHSTUDIO COURTESY OF ARCHSTUDIO.JPG

ArchDaily 2018 Building of the Year Awards crowdsourced vote 100000 Winners Apple Nike

HOSPITALITY ARCHITECTURE WINNER: KOI CAFE / FARMING ARCHITECTS © NGUYEN THAI THACH.JPG

ArchDaily 2018 Building of the Year Awards crowdsourced vote 100000 Winners Apple Nike

SMALL SCALE ARCHITECTURE WINNER: 100 CLASSROOMS FOR REFUGEE CHILDREN / EMERGENCY ARCHITECTURE & HUMAN RIGHTS © MARTINA RUBINO.JPG

ArchDaily 2018 Building of the Year Awards crowdsourced vote 100000 Winners Apple Nike

COMMERCIAL ARCHITECTURE WINNER: APPLE STORE MICHIGAN AVENUE, CHICAGO / FOSTER + PARTNERS © NIGEL YOUNG.JPG

За авторот

Пјер