Економија Спортски вести

Кој е спортскиот тим кој дава најголеми плати во светот?

cleavland-cavaliers-wages-survey-01-960x640
Напишано од Хонг

Sportingintelligence во нивната најнова анализа на тема “Global Sports Salaries Survey” објави дека Cleveland Cavaliers е тимот со највисоки плати во светот на спортот

Просечната годишна плата на еден член на Кавс е околу $8.7 милиони годишно, односно $157, 000 неделно.

На второто место е MLB тимот New York Yankees ($7,689, 579), додека LA Clippers ($7,653,636) се трети. Првата фудбалска екипа Manchester United е на четвртото место ($7,616,400), а Barcelona е петта ($7,456,800).

Најголемиот пад на листава го има НБА тимот Brooklyn Nets, кој паднал од првата 10ка на 53 место.

Целата листа на Sportingintelligence

За авторот

Хонг

Остави коментар