Одржување

Кој стил на брада најмногу ви одговара?

464594351-c62ddbbe-eb50-41a2-9337-76fa494b0170
Напишано од Хонг

Најдобриот машки изглед може лесно да биде расипан од некоја ситница. Замислете само модерен современ маж, со формален изглед со фокус на одело во чоколадната боја, и со сребрен ланец на вратот. Или пак несредени бркови, како додаток на некој Business Casual петочки изглед. Не ја бива нели?

“Битно е да се погоди правиот микс на обликот на ликот, должината на косата и стилот,” вели Adam Brady, експертот за стил од Ruffians. “Доколку имате долгнавесто лице, подобро е да имате повеќе брада на вашиоте образи, за пропорционално да ви е исполнето лицето. Доколку имате пак округло лице, брадата треба да е помала. Едноставно!”

Не треба да се занемари и структурата на коските на вашиот лик, како и кожата на него. Доколку сакате да прикриете нешто на вашиот лик, за кое не се гордеете, подолгара брада е секогаш решение. А подолга брада, оди паралелно со одредени видови на машки фризури.

Се е до балансот на вашето лице, со цел постигнување на максималниот резултат. Но нели, има исклучоци. Мора да сте свесни за влакната на вашето лице и видот на фризура кој го практикувате. Има одредени правила, но сепак, крајниот резултат зависи од вас и вашиот стајлинг.

Во продолжение кои стилови на брада и фризура најдобро одат едни со други –

beardstyles

За авторот

Хонг