Uncategorized Водич за патување

Која ски дестинација одговара на вашиот стил?

Напишано од Нино

Пред нас е нова сезона за фанатиците по зимските спортови. Скијањето и бордањето има огромна популарност и кај нас, па затоа во продолжение (со помош на Mr Porter) неколку предлог дестинации за вас. Дел се за почетниците, дел за фанатиците, и дел за нормалните. Па доколку имате повеќе финансиски можности, и сакате да ги замените Маврово и Банско, следете внимателно –

За мешан стил – Park City Utah

6b631833-3e5a-4918-a068-73967c9b5445

За глупости и трикови – Laax, Switzerland

44a60509-8b23-44bb-bead-9c41d9d0fe84

За вистинските профи скијачи – Banff, Canada

0035c6ae-0d68-47ba-87d7-527e4b33fda0

За средна класа – Val D’isere, France

3b685766-4654-4335-a1b3-80f561c3c753

За off писта авантуристите – Aspen Colorado

88e04fa4-1e71-4326-8b2d-ba46c0ca6090

За новајлии – Are, Sweden

886b4b25-50c4-4917-bada-526caed984c6

За Heli скијање – Niseko, Japan

f352992b-6b46-4b74-ac3b-58cba95adf0e

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)