Хотели

Ледениот хотел во Финска е вистинска атракција

Финска е земја во која секоја година има големи количини на снег, а и температурите се прилично ниски. Сепак, и покрај тоа, Финска е земја во која има што да се види, особено во зимскиот период. Тие успеаа да направат леден хотел која секоја година е поинаков и привлекува голем број на туристи.

Поради тоа што ледот на крајот од зимата секогаш се топи, овој хотел секоја зима изгледа поинаку и има друга тематика. Оваа година хотелот е направен со ликовите од серијата ” Game of Thrones”. Температурата нвнатре во хотелот е -5 степени, што значи дека ќе треба добро да се спремите ако сакате да одите во него.

За авторот

martin