Омилени места

Мала прошетка низ еден од најубавите барови во светот

Напишано од martin

Дали до сега сте слушнале за American Bar? Тоа е бар кој се наоѓа во Лондон и важи за најдобриот бар во светот според World’s Best 50 Bar Awards. Станува збор за бар кој во светот е познат по гламурот и духот на 30-тите години од минатиот век, а отворен е во далечната 1893 година. Во овој бар може се служат едни од најубавите коктели во светот според книгата Savoy.

Еве ја листата од останатите најдобри барови во светот.

  1. American Bar, The Savoy Hotel, Лондон
  2. Dandelyan, Mondrian, Лондон
  3. The NoMad, NoMad Hotel, Њујорк
  4. Connaught Bar, The Connaught, Лондон
  5. The Dead Rabbit Grocery and Grog, Њујорк
  6. The Clumsies, Атина, Грција
  7. Manhattan, Сингапур
  8. Attaboy, Њујорк
  9. Bar Termini, Лондон
  10. Speak Low, Кина

За авторот

martin