Мода

И машките пантолони не се тоа што беа

Напишано од Пјер

Денес кога ќе помислиме на пантолони, 10 минути пребројуваме низ сите можни видови кои ни ги нуди машката мода во 21 век. Порано се знаело, фармерки или класични пантолони. Денес има се и сешто.

Станува збор за торбестите Relaxed-Legged панталони. До пред некоја година забранети за машкиот свет, панталони кои потсетувале на 70тите. Денес, покрај тоа што служат за комфорт, истите веќе се комбинираат и со формални парчиња облека. Ние не ги одобруваме скроз, но сепак за разлика од пред 3 години, денес ќе пројде позитивно комбинацијата со нив. Можеби е хипстерски, но галеријата дава и друга слика –

За авторот

Пјер