Луксуз

McLaren произведе луксузен велосипед

Велосипедот обично се смета за поефтино превозно средство кое е совршено за градските гужви. Сепак, во денешно време постојат навистина ексклузивни модели кои ја надминуваат цената и од 1000 евра, но тие пак се поефтини од автомобилите и моторите.

McLaren овој пат се реши да произведе велосипед кој е речиси поскап од голем број на автомобили. Станува збор за Roubaix велосипедот кој чини 11.500 $. Самата компанија е позната по лускузните автомобили, но ова е прв пат да видиме волку скап велосипед.

McLaren оваа година прославува 50 години од учествувањето на Grand Prix трките и овој велосипед е направен во таа чест.

За авторот

martin