Бизнис совети

Најдобрата работа која може да ја направите за време на паузата

Напишано од martin

На сите нас ни е тешка работата, па едвај чекаме да дојде паузата. Повеќето од нас ја користиме за да јадеме, а постојат и оние пократки паузи кои што може да ги направиме кои исто така ни овозможуваат да се одмориме од работата.

Една работа која треба да ја направите е да излезете надвор од своето работно место и да свртите еден круг. На овој начин ќе направите да го зголемите протокот на крвта, ќе внесете повеќе кислород, а со тоа и подобро ќе можете да размислувате. Голем број на луѓе за време на паузата сеуште остануваат на работа во позиција седење и листаат по социјалните медиуми. Можеби тоа ве опушта, но дефинитивно не е добро за вашето здравје.

За авторот

martin