Забава

Најмодерните 10 CO-WORKING OFFICE канцелари во светот

Напишано од Пјер

CO-WORKING  канцелариите се нешто ново, и нешто фантастично. Со растот на глобализацијата, и со фактот што не ви е потребно фиксно работно место за вашите работни обврски, овој вид на канцеларии го најде своето место на земјината топка. 

WeWork компанијата е приот кривец, во не толку далечната 2010, за денес да имаме по неколку CO-WORKING  канцеларии во секоја голема метропола во светот. Кај нас во Скопје исто имаме мал дел, каде IT младината го наоѓа својот мир работејки за своите странски компании. А најдобрите канцеларии во светот, каде колегите не се ваши колеги, ги имаме во продолжение. Навистина изгледаат фантастично –

01. TINY EMPIRE, CAPE TOWN

  • Photograph by Mr Hayden Phipps, courtesy of Tiny Empire

02. GREAT ROOM, CENTENNIAL TOWER, SINGAPORE

  • Photograph courtesy of The Great Room

03. NOMAD WORKSPACE, COPENHAGEN

  • Photograph by Ms Line Klein, courtesy of Nomad Workspace

04. THE NEW WORK PROJECT, BROOKLYN, NEW YORK

  • Photograph by Mr Will Ellis, courtesy of The New Work Project

05. FOSBURY & SONS, ANTWERP

  • Photograph by Mr Frederik Vercruysse, courtesy of Fosbury & Sons

06. EAST ROOM, TORONTO

  • Photograph by Mr Michael Graydon, courtesy of East Room

07. MINISTRY OF NEW, MUMBAI

  • Photograph courtesy of Ministry of New

08. CREW COLLECTIVE, MONTREAL

  • Photograph by Mr Adrien Williams, courtesy Crew Collective

09. MORTIMER HOUSE, LONDON

  • Photograph by Mr Ed Reeve, courtesy of Mortimer House

 

За авторот

Пјер