Кариера

Најмоќните срби во светот на бизнисот

Што мислите, кој се наоѓа на прво место на листата на најмоќните срби? Секако дека Новак Џоковиќ. На второ место се наоѓа Филип Зептер, за кој викаат дека е еден од најбогатите срби во светот, а неговото богатство се проценува на 5 милијарди долари. После него ни доаѓа Ребека Мекдоналд сопственичка на Just Energy групата.

Четвртото место го држи Никола Поповиќ, претседател на одборот на директори на Kazzinc Holding, казакстантска компанија која ги има сите рудници за цинк во земјата. Следни на листата се Бранислав Грујиќ (PSPS Farman), Николас Чабраја (General Dynimics), Вук Хамовиќ (EFT група), Дејан Илиќ (ARRI група), Розмери Ружа Томиќ (Oxydent Petroleum Corporation), Борис Вукобрат (EIC TESLANIUM), Милан Мандариќ (бизнисмен), Бранко Тишма (PMI Cartoning Inc), Милан Паниќ (MP Global Enterprises) итн.

За авторот

Mr. M