Технологија

Најпосакуваните технолошки подароци за божиќните и новогодишни празници

tech-gifts-men
Напишано од Хонг

Минатата недела „Airpods“ на „Apple“ – долгоочекуваните безжични слушалки, претставени на настанот на „iPhone 7“ во септември, минатата недела конечно беа пуштени во продажба во онлајн продавницата на компанијата, потсетува „Statista“.

Иако првично беа планирани за октомври, техничките проблеми го принудија „Apple“ да го одложи почетокот толку многу што во еден момент дури изгледаше малку веројатно да се случи во 2016-та година. И покрај тоа што успеа да го направи навреме за празниците, „Airpods“ најверојатно нема да е честиот подарок под божиќните елки. Откако се појавија во „Apple Store“ во текот на минатата недела, пресметувањето на времето за испорака брзо скокна од дена до неколку недели, што се покажа дека има премногу ограничена понуда.

Пропуштањето на божиќната шопинг сезона е огромна загуба за „Apple“, особено откако слушалките очигледно се исклучително барани во оваа година, како што покажува графиконот.

Според студијата на Здружението за кориснички технологија, слушалките се најпосакуваниот технолошки подарок во 2016-та година. 40% од испитаниците изјавиле дека планираат да ги купат слушалки за подарок во оваа година, со што тие добиваат сериозна предност пред вториот по популарност технолошки подарок за годината – смартфоните.

tehno-podarok-01

Denar.mk

За авторот

Хонг