Економија Спортски вести

Највредните фудбалски тимови за 2016

Напишано од Нино

Brand Finance консултантите од Лондон искочија први со листа на највредни фудбалски тимови за 2016 година. А во првата десетка, шест тимови се од Англија, два од Шпанија, и по еден од Германија и Франција. Италијаните се далеку зад нивните најдобри години, иако Миланските тимови добија инекција од богатата Кина. Манчестер Јунајтед е на првата позиција што е уште еден доказ дека Американција си ја знаат работата. Шпанските гиганти се на второ и трето место. Проверете ги останатите –

The Most Valuable Football Brands of 2016

1. Manchester United – $1,170 million USD
2. Real Madrid – $1,148 million USD
3. FC Barcelona – $993 million USD
4. Manchester City – $905 million USD
5. Bayern Munich – $867 million USD
6. Arsenal – $858 million USD
7. Paris Saint-Germain FC – $792 million USD
8. Chelsea – $776 million USD
9. Liverpool – $748 million USD
10. Tottenham – $441 million USD

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)