Креатива

Norlan – чаша која ќе го промени уживањето во вискито

Напишано од martin

Веројатно секој модерен господин е љубител на добро виски. Ако сте голем уживател, гарантираме дека сакате да имате до вас и убава чаша во која ќе го конзумирате омиленото виски. Поради тоа денеска ќе ви ја претставиме Норлан. Станува збор на чаша со двоен ѕид, обликувана со стаклена дувачка техника во две одделни дводелни калапи: еден за внатрешниот ѕид и еден за надворешниот ѕид. Втората главна карактеристика на дизајнот е обликот на внатрешните ѕидови, кои се приближуваат кон врвот. Висината и дијаметарот на најмалиот отвор ја фокусираат аромата на носот додека истовремено дисперзираат етанол од лицето, фантастично подобрување на вкусот на вашиот виски.

За авторот

martin