Најново

Omega колекцијата посветена на Олимписките игри

Напишано од martin

Од 1932 година, Омега е официјален мерач на Олимписките игри, повлекувајќи некои од најкомплексните и сложени операции во историјата на спортот. Во 1936 година, кога настанот се одржувал во Гармиш-Партенкирх, Германија, еден техничар бил испратен со само 27 часовници за мерење на времето, а во 1992 година, Фотофиниш камерата – дел од технологија која би можела дигитално да ги мери времето до најблиската 1/1000-то на секунда – била воведена.

За овогодинешните Зимски Олимписки игри во Пјонгчанг, Јужна Кореја, Омега испрати 300 мераџии, поддржани од 250 обучени волонтери, 230 тони опрема (вклучувајќи нови сензорни системи) и оптички влакна, со цел да се сними секоја наносекунда од акцијата.

За да се одбележат годинешните Игри, швајцарскиот производител на часовници штотуку објави спектар на олимписки часовници инспирирани од олимписки игри, вклучувајќи ја и Seamaster Olympic Games Gold Collection.

Достапна или во жолто злато, злато Седна (легура која ги спојува трите елементи) или Canopus злато (нова златна легура) секој часовник се состои од 18К.

Lens Position: 2260

Најавена е и колекција Seamaster Olympics Games Collection која ги претставува петте различни бои на олимписките прстени со модели достапни во црна, зелена, сина, црвена и жолта боја.

За авторот

martin