Uncategorized Луксуз

Patek Philippe Ref. 1518 е новиот најскап рачен часовник во светот

Напишано од Нино

За време на аукцијата во Женева – Phillips Bacs & Russo, беше поставен новиот рекорд во светот на рачните часовници и нивните цени. Луксузниот Patek Philippe Ref. 1518 е продаден по цена од $11,136,642 долари. Седум акционери биле дел од бидувањето, од кои само четворица се осмелиле да одат до самиот крај. Но цената е достигната од само еден бидувач, нормално држен во тајност поради огромната вредност.

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)