Најново

Piaggio ја претстави електричната веспа

Електро возилата станаа вистински тренд кај големите компании, па дури и Piaggio се реши да го претстави својот елетро мотор кој е совршен за градските улици. Vespa претставува најпопуларниот скутер кој е обожуван од многу луѓе во светот, па баш поради таа причина компанијата се одлучи за овој скутер.

Електричната Vespa содржи стар, класичен и препознатлив изглед, но доби и неколку нови апдејти кои ја прават модерна и привлечна. Електричниот агрегат кој е во веспата со едно полнење може да помине 100км што е одлична километража за низ град.

Уште еден новитет на оваа веспа е водоотпорниот LED дисплеј кој нуди големи опции.

За авторот

martin