Пијалоци

Пијалок кој е добар за вашето срце исто колку и тренингот!

Напишано од Пјер

Повремено, почастете се со една чаша црвено вино и зголемете го ефектот на вежбањето…

Канадските научници открија дека ресвератролот – состојката која се наоѓа во црвеното вино, има исто влијание на нашиот организам како еден цел час вежбање.

Водичот на тимот кој го објави истражувањето, Џејсон Дик, вели дека чашата црвено вино ја подобрува нашата физичка способност, влијае на работата на срцето и силата на мускулите на ист начин како што би влијаел и тренингот од еден час.

„Сметам дека ресвератролот може да им помогне на луѓето кои сакаат да вежбаат, но физички од одредени причини се неспособни за тоа“, појаснува Дик.

Значи, освен што црвеното вино е одлично во борбата против деменција и тумор, сега е докажано дека позитивно влијае и на срцето.

Консумирајте 2-3 пати неделно околу 100 мл црвено вино.

За авторот

Пјер