Uncategorized Бизнис совети

Професии со кои можете добро да заработите иако немате диплома!

Напишано од Нино

Постојат професии кои не се толку вообичаени и чести и не бараат осумчасовно седење во канцеларија, а носат многу добра заработка.

Магазинот Форбс состави листа од необични, а многу добро платени работни места во 2013 година.

Продавач на хот дог

Просечна годишна заработка: од 30.000 до 100.000 долари.,

Личен купувач – личност која е најмена да ги набавува потребните работи поради недостаток на време на оние кои ја најмиле, најчесто од успешни деловни лица

Просечна годишна заработка: од 25.000 до 100.000 долари.

Менаџер за организација на погреби

Просечна годишна заработка: 79.930 долари.

Виртуелен Хедхантер (Headhunter) – лице кое ги пронаоѓа талентите кои им се потребни на големите компании

Просечна заработка: од 250 до 10.000 долари за пронајдено лице.

Советник за генетика – лице кое ги советува идните родители за нивното потомство и за одредените генетски пореметувања

Просечна заработка: 55.820 долари.

Модел во излог – личност која рекламира облека во излог и ги заменува куклите

Просечна заработка: од 20 до 1.000 долари за рекламирање на една колекција.

Забавувач на брод

Просечна заработка: од 3.000 до 4.500 долари месечно, плус сместување на брод.

Denar.mk

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)