Пијалоци

Ретка колекција на виски оди на продажба

Напишано од martin

Последните 10 години, произведувачот на едно од најдобрите вискија во светот Macallan, остварува успешна соработка со францускиот производител на кристали Lalique. Резултатот на оваа соработка се преубавите 6 шишиња за ндоброто Macallan виски. Новата колекција е наречена “The Macallan in Lalique Six Pillars” и се смета за една од нивните најдобри креации до сега.

Секое виски од оваа колекција е старо помеѓу 50 и 60 години, па се очекува секое шише да биде посебно продадено по висока цена.

За авторот

martin