Најново

Samsung ќе прави смартфон за на рачниот зглоб

Напишано од Пјер

„Samsung Electronics“ работи на создавање на мобилен уред со закривен дисплеј аналогно на мистериозниот „Galaxy X“.

Ова е потврдено од материјалите од патентната документација пронајдена од новинари на „SamMobile“ во базите на податоци на Агенцијата за патенти и трговски марки.

Имајќи ја предвид специфичната форма која предизвикуваа асоцијација со фитнес нараквица или паметен часовник, опишаниот нов производ е нешто многу пофункционално.

Можностите за програмирање на уредот упатуваат на целосно опремена верзија со „Android“.

Исто така, во текот на цртањето на цртежите, станува јасно дека приказот на мобилниот уред не само што ќе се врти, туку и ќе ротира, менувајќи ја ориентацијата од портрет во албум и обратно. Тоа може да биде доказ дека „Samsung“ одлучил да го прилагоди паметниот телефон за носење на рачниот зглоб.

Од описниот дел од документот следи дека компанијата поднесе барање за регистрација на овој патент уште во август 2015-та година.

Во овој момент, производителот продолжи да го развива прототипот на „Galaxy X“, кој се очекува во септември 2018-та година.

Денар.мк

За авторот

Пјер