Стил

Секоја професија бара посебен стајлинг за првото интервју

Напишано од Пјер

Секое интервју за работа, односно секоја професија, бара посебен стајлинг за да го импресионирате жирито кое ве интервјуира. Не е ист стајлингот за IT професија, и стајлингот за професија поврзана со банкарството. Да не правиме муабет па за професија поврзана со медицината (каде стајлингот скоро и да не е важен 🙂 ).

Пред да скролнете до крајот, односно до инфографик фотката која открива тајни за стајлингот на интервјуата, да наброиме на кратко што е најбитно според нашиот тим. Значи ламберџек кошула за IT интервју, фармерка и чизма за маркетинг, тегет одело за продажба, односно бизнис кежуал стил за финансии. Плус минус, дознајте во продолжение –

За авторот

Пјер