Луксуз

SELLGREN – раскошната вила на Владимир Путин

Сместена е на околу 20 километри од руско финската граница и важи за една од најлускузните вили во светот. Ако ви кажеме дека во базенот има златни плочки, дали ќе добиете претстава за што станува збор?

Позната е под името Sellgren, оваа вила е изградена на островот во Vyborg заливот и се наоѓа на површина од 1.650 m2. За сега се достапни само 3Д слики, а на нив може да се види грациозниот базен, сауната, собата за билјард и уште многу од тоа. Оваа вила е изградена во 1913 година и е дизајнирана од познатиот фински архитект, Уно Олберг.

Колку што е до сега познато, Путин еднаш годишно доаѓа во вилата која до 2014 година прпаѓала на сопственикот на Baltic Media Group.

За авторот

martin