Пијалоци

SEXTON IRISH WHISKEY – виски кое ќе ве освои со неговиот изглед

Напишано од Mr. M

Sexton Irish Whiskey е прилично со богата историја кое е препознатливо по својот снажен вкус. Иако овој single malt можеби не е баш за сечиј вкус, но секој би го посакал во својот дом пред се поради неговиот одличен дизајн.

Ова виски е правено според традиционалниот ирски рецепт што значи дека поминал во три дестилации. Интересн податок кај ова виски е тоа што за него е одговорна жена која е мајстор за дестилација во Северна Ирска.

Ова виски е со богати ароми на суво виски и лесни крајни ноти. Според неговиот вкус, тој не спаѓа во најдобрите ирски вискија, но неговот шише е неверојатно и го прави да се издвојува од другите

За авторот

Mr. M