Мода

Што е Monkstrap, и какви модели од овој тип на чевли има?

Напишано од martin

Monkstrap чевлите имаат долга историја позади себе. Првично создадени како алтернатива на сандали за европските монаси, а денеска едно од омилените парчиња на гардероба кај мажите. Тие најчесто се изработени од најквалитетната кожа или велур, и со единечни или двојни токи кои може да се најдат на горната страна, Monkstrap се искачи високо во светот на модата.

Работниците на овој тип на чевли израбутаав различни видови, но овој кој ќе ви го претставиме сега е најблиску до оригиналната монашка обувка што можете да ја најдете.

Следниот вид на овие чевли е Brogued Monkstraps.

Monkstrap чизми

Уште една варијанта од овој тим на чевли која полека станува омилена во машкиот свет, Monkstrap чизми.

За авторот

martin