Луксуз

Што се поседува Роман Абрамовиќ?

Пред неколку дена наполни 51 година, а можеме да кажеме дека до сега оствари навистина многу од тоа. Роман Абрамовиќ важи за еден од најбогатите Руси, сопственик на клубот Челзи и сопственик на компанијата Millhouse LLC, но пред се е милијардер и конзервативна личност.

Погледнете што се поседува!

Автомобили

GEM e4 – 9000 долари

Porsche 911 GT1 – 1.500.000 долари

Mercedes-Benz CLK GTR – 1.600.000 долари

Rolls Royce Corniche – 500.000 долари

Ferrari 360 – 200.000 долари

Maybach 62 Limousine – 1.650.000 долари

Maserati MC12 Corsa – 1.400.000 долари

Bugatti Veyron – 1.700.000 долари

Porsche Carrera GT (Custom) – 1.000.000 долари

Ferrari FXX – 2.200.000

Mercedes CLK GTR – 1.550.000 долари

Уметност

Во 2008 година тој инвестираше во позната московска галерија и тој од таму поседува некои интересни ремек дела.

„Nude, Green Leaves, and Bust“ – слика од сериите на портрети на Пикасо во која тој на насликал (Marie-Therese Walter), која е вредна 106 милиони долари.

„Tryptich“ – дело на англискиот сликар Френсис Бекона од 1976 година. Дело вредно 86 милиони долари.

„Benefits Supervisor Sleeping“ – слика на Лисијена Фројд вренда 34 милиони долари.

Недвижнини

Kensington Palace Garden – Вила која се наоѓа во западниот дел на Лондон која вреди 119 милиони долари.

Fyning Hill – резиденција која Роман морал да и ја даде на својата втора сопруга по разводот, вредна 20 милиони долари.

Chateau La Croe – резиденција која Абрамовиќ ја купил во 2001 година за 45 милиони долари.

Wildcat Ridge – се наоѓа во близината на Азпен, во Колорадо и вреди 36 милиони долари.

Тој поседува и неколку луксузни апартмани во Лондон кои вредат околу 200 милиони долари.

За авторот

martin