Кариера

Ситници со кои ќе си ја подигнете самодовербата

confidence-003
Напишано од Хонг

Потребно е малку за да си ја вратите или зголемите самодовербата, потребно е само да се држите до неколку важни работи…

Осум едноставни работи кои ќе ви ја зголемат самодовербата:

1. Не се споредувајте со другите, туку споредувајте се самите со себе.

2. Заблагодарете се, не се објаснувајте.

3. Кажете „не“ кога нешто не ви се допаѓа.

4. Држете ја главата високо.

5. Вежбајте за да имате енергија

6. Насмевнувајте се на непознатите луѓе.

7. Седете исправено.

8. Секој ден поставувајте си мали цели и бележете си ги постигнувањата.

Denar.mk

За авторот

Хонг

Остави коментар