Луксуз

Сте се запрашале некогаш зошто поголемиот дел од рачните часовници се екстремно скапи?

Напишано од Нино

Епа благодарение на A. Lange & Söhne, едни од најдобрите креатори на рачни часовници, го имаме одговорот на ова прашање. A. Lange & Söhne е Германска компанија која датира од 1845 година, од тогаш па до ден денес, нивниот бренд е препознатлив по луксуз, прецизност, и стил.

Нивниот Product Development директор, Anthony de Haas, одвои дел од своето време да го објасни целиот процес и да одговори на прашањето, а како пример земен е Datagraph Perpetual “Tourbillon” кој вреди 300 000 долари.

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)